Θεραπευτικές υπηρεσίες

Υποστηρικτικές ομάδες

Ομάδες Συνομηλίκων (προσχολικής, σχολικής, εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας)

Στόχος των ομάδων συνομηλίκων είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μέσω της ομάδας (peer support), η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των μελών και η επεξεργασία των δυσκολιών του ατόμου εν μέσω της ομάδας. Η ύπαρξη μελών με ανάλογες καταβολές, ηλικίες και προβληματισμούς βοηθά στην αίσθηση του «ανήκειν» και διευκολύνει το μοίρασμα, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα ασφαλές πλαίσιο για τη διαχείριση των δυσκολιών του ατόμου.

Ομάδες Γονέων

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών και διαμορφώνονται αναλόγως, σε ομάδες προσχολικής, σχολικής (δημοτικό) και εφηβικής ηλικίας. Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός χώρου όπου οι γονείς θα μπορούν να συζητήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ως προς τον γονεϊκό τους ρόλο. Παράλληλα, η ομάδα προσδοκά στην παροχή βοήθειας στη διαχείριση αυτών, τόσο μέσω της συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη, όσο και μέσω της συμβολής των ειδικών επαγγελματιών υγείας.

Ομάδες Εκπαιδευτικών

Οι ομάδες εκπαιδευτικών απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων που τους απασχολεί η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών τους, πέραν της συμβατικής διδασκαλίας/μετάδοσης γνώσεων. Στόχος της ομάδας είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπαιδευτικών, η παροχή βοήθειας στην διαχείριση δυσκολιών στο πλαίσιο της τάξης και η ανάπτυξη μιας ευρύτερης σκέψης γύρω από τον μαθητή, που θα διευκολύνει τόσο τον εκπαιδευτικό, όσο και τον ίδιο τον μαθητή, στην δημιουργία μιας εκπαιδευτικής πρακτικής που θα στοχεύει στην ολιστική ανάπτυξη του ατόμου.

Ομάδες Ειδικού Ενδιαφέροντος

Παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων ειδικού ενδιαφέροντος με συγκεκριμένη θεματολογία, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής (πχ. ομάδα συζήτησης Covid-19). Περισσότερες πληροφορίες για την διεξαγωγή αυτών των ομάδων θα βρείτε στα σεμινάρια.

Όλες οι ομάδες διενεργούνται παρουσία δύο επαγγελματιών ψυχικής υγείας,
οι οποίοι βοηθούν στον συντονισμό και την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Κάθε ομάδα αποτελείται από 5-8 μέλη.

Scroll to Top